Ezt a szimbólumot látja az autó műszerfalán?
NE VÁRJON TOVÁBB! Hozza el hozzánk!

Leggyakoribb hibák:

BENZIN
Kihagy a gyújtás
Katalizátor hiba
Lambda-szonda hiba
Bármelyik elem amely miatt a káros anyag kibocsátás megnőtt.

DIESEL
Katalizátor hiba
Részecskeszűrő hiba
Bármelyik elem amely miatt a káros anyag kibocsátás megnőtt.

A HIBAKÓD KIOLVASÁS AZONNAL MEGVÁRHATÓ!

Autódiagnosztikának is hívható, a hibakód kiolvasás! Egyszerű és gyors megoldást jelent a motorizált közlekedés hiba megoldásainál.

Az új autókba gyártás közben elhelyezésre kerül egy lámpa, amely jelzi, ha probléma van. A motor gondot észlelő autósnak azonnal szakemberhez kell fordulni. A hibakód kiolvasás során azonnal észleljük a probléma okát. A műszert csatlakoztatva a számítógéphez, és a problémás autóhoz tudjuk kivitelezni a szolgáltatást. Ilyenkor kiderül, hogy az alkatrész javítható-e, vagy cserére szorul.

Nézzünk egy kis történelmet. A világon egyre növekvő technikai igények, és a különböző szabályozások miatt fejlesztették ki a készülékeket, így megoldva a gyors probléma megoldás lehetőségét. Ezeknek a berendezéseknek, és az autókba épített részének a legfontosabb feladata, hogy az autókra szabott környezet védelmi előírásokat a lehető legjobban, és biztonságosabban betartsa. Ez az ECU-nak nevezett rendszer irányítja a ma piacra dobott új autók rendszerét, mint egy kis számítógép. Szükség szerint „megmondja” nekünk, hogy mi a probléma.

A hibakód kiolvasásnak számtalan módja és fajtája létezik. Természetesen Önnek a legmegfelelőbbet ajánljunk, amit vállalatunk szolgáltat.

Szolgáltatásunknak köszönhetően a hibakód kiolvasás lehetséges a régi és új szabványok szerint is. Fontos tudnunk, hogy ha egy autó rendelkezik az adott csatlakozóval, még nem biztos, hogy a szabványos elérhetőséggel is rendelkezik. A hibakód csatlakozó típusonként, és márkánként eltérő lehet, így mi is tudjuk biztosítani a márkák és típusok különböző csatlakozásainak megoldását, mint az OBD, OBD2, EOBD csatlakozók. Az OBD szabvány csak a motor problémákat tudja felmérni, így gyártótól függ, hogy mit kötött még a rendszerre, mit tudunk még diagnosztizálni.

Az OBD és EOBD egyenlő, az utóbbit Európában használják. Tulajdonképpen két funkcióval ellátott rendszer, ami lehetővé teszi a hibakód kiolvasást. Érzékeli a gépjármű környezetvédelmi elemeinek meghibásodását, amint növekszik a szén- dioxid kibocsátás, azonnal jelez a sofőrnek, ilyenkor a lámpa világítással jelez, az elektronika pedig eltárolja azt. A motor törölheti a hibát, ha adott cikluson belül nem következik be újra.

Természetesen a hibakód kiolvasás lényegében függ a gyártók, és modellek kialakításától, egy régebbi modell nem tudja azt a funkciót, amit egy új autó rendszerébe építettek be. Természetesen fontos, hogy megfelelő szaktudással rendelkezzen a szerelő, mert nem feltétlenül azokat a hibákat jelzi ki, amik ténylegesen fent állnak. A hibakód eltárolása természetesen nagyon fontos, mert így legalább van kiindulópont, hogy honnan kezdjük a vizsgálódást.
A legfontosabb még is az a műszerrel kapcsolatban hogy nagyban megsegíti az autósok autóhasználatát, valamint a szerelők munkáját. Amint az autónk bármilyen problémát s kijelez célszerű felkeresnünk egy autószervizet, és orvosolni a gondot.

A modern autókban már szinte minden problémát jelez a műszer, így azt a javítás után ki kell törölni.

Az ilyen műszerekkel ellátott gépjárműveket számítógépes diagnosztika nélkül lehetetlen megjavítani. Számtalan előnye van a fejlesztésnek, míg egy olyan autó szerelő műhelybe visszük autónkat, amely nem rendelkezik a hibakód kiolvasó műszerrel, hiába dolgozik az autó szerelő olcsón, ha heteket áll autónk a szerelőműhelyben és nem tudjuk használni. Valamint fent áll a veszélye, hogy egyes alkatrészeket fölöslegesen cseréltünk ki, így már nem is olyan biztos, hogy lényegében olcsóbban jövünk ki, mintha elvinnénk egy hibakód kiolvasóval rendelkező műhelybe, ahol kevesebb időtartam alatt rájönnek, hogy mi a probléma oka, vagy legalábbis tudják, hogy honnan induljanak neki a keresésnek.

Ebben az esetben megkíméltük autónk a legkisebb csavarra való szétszedéstől és rövidebb idő alatt birtokba vehetjük ismét. Soha nem tudhatjuk mikor adódik egy olyan helyzet, amikor sürgősen szükségünk van autónkra.

Műhelyünk Önökért van, igyekszünk vásárlóink maximális megelégedését biztosítani, törekszünk a gyors probléma megoldásra. Legyen garancia szakértelmünk és tapasztalataink.

© Copyright 2015 strabenz.hu | Minden jog fenntartva.